top of page

Parade van Plattelandskerken

De grote stadskerken komen vaak in het nieuws omdat daar allerlei activiteiten plaatsvinden: de Domkerk in Utrecht, de St. Jan in Den Bosch, de Pieterskerk in Leiden etc. Maar ook op het platteland gebeuren de meest spannende en innovatieve dingen in kerken. Om de kerkeigenaren van plattelandskerken te inspireren hebben we een dag georganiseerd waarin een tiental kerken zich presenteerden. Daar werd ook de brochure Parade van Plattelandskerken ten doop gehouden. In die brochure komen 25 voorbeelden aan bod, voorafgegaan door paragrafen die vooral ingaan op de financiële en marketingkanten van het in de benen houden cq herontwikkelen van dit soort kerken. De energie spat van de voorbeelden af!

Opdrachtgevers waren de RCE vanuit de Visie Erfgoed & Ruimte en de Agenda Toekomst Religieus Erfgoed, en de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland. Mede auteurs waren David Koren en Welmoed Wijnands.

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page