top of page

Nog geen spijker in de muur

Als afsluiting van een serie in Binnenlands Bestuur over 'afgedankte gemeentehuizen' werd ik als programmamanager herbestemming van de RCE geïnterviewd. Het vertrekpunt voor het gesprek was de veronderstelling dat de RCE liefst zoveel als mogelijk monumenten verzamelt en diep bedroefd is bij elk oud gebouw dat verloren gaat. Ook was de vooronderstelling dat niets kan met een rijksmonument. Het 'er mag nog geen spijker in de muur' imago raakt de sector blijkbaar maar moeilijk kwijt. Terwijl ondertussen overal in Nederland te zien is hoe erfgoed met de moderne tijd mee-ademt. Met als resultaat honderden schitterende voorbeelden van een oud gebouw in combinatie met nieuw ontwerp. Waar hebben we het nog over? Voor het volledige artikel moet u doorklikken naar de website van Binnenlands Bestuur.

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page