top of page

Over Trump, de Amerikaanse ambassade & een boek

Op de dag dat Donald Trump werd ingezworen als nieuwe president van de Verenigde Staten van Amerika vond in de Amerikaanse ambassade te Den Haag een boekpresentatie plaats. De directeur van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) Cees van 't Veen overhandigde daar aan de chargé d’ affaires van de ambassade, Shawn Crowley, het boek Post-War Reconstruction the Netherlands 1940-1965 The Future of a Bright and Brutal Heritage. Een boek over de geheel nieuwe bouwstijl die Nederland na de oorlog toepaste waarbij in gebouwen, wijken en zelfs gebieden duidelijk de hoop op een nieuw begin sprak. Een optimistische manier van ontwerpen en bouwen. De Amerikaanse ambassade, op dezelfde dag aangewezen als rijksmonument is een goed voorbeeld van die bouwstijl. In het boek mocht ik samen met Albert Reinstra, de kerkendeskundige bij de RCE, een hoofdstuk schrijven over naoorlogse kerken. Het boek is uitgegeven bij Nai010-uitgevers.

Het boek Post-War reconstruction is te bestellen bij Nai010-uitgevers

De Amerikaanse ambassade in Den Haag: een voorbeeld van naoorlogs bouwen in de zogenaamde brutalistische stijl

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page