top of page

Beste mensen: .....Paramaribo!

Op verzoek van de Nederlandse ambassade in Suriname mochten Sander Gelinck, van ID@DN en mede auteur van het boek Reuse, Redevelop and Design & Rekenen op Herbestemming en ik namens de RCE een week lang professionals op het terrein van vastgoed, erfgoed en ontwerp inspireren over de mogelijkheden van herbestemming in Paramaribo. Een aantal lezingen, workshops en vele gesprekken verder kijk ik terug op een stad met ongekende mogelijkheden, op fantastisch erfgoed, maar vooral kijk ik terug op heel veel enthousiaste en positief ingestelde mensen. En dat in een periode van economische crisis. De lessen die Sander en ik konden delen waren dan ook de lessen over hoe Nederland in tijden van crisis met herbestemming is omgegaan: beginnen bij gebruik, zoekend naar de energie van mensen, de kansen opzoeken en niet zozeer starten bij het probleem en het geld dat nodig is. Paramaribo smaakt naar meer!

De voor Paramaribo zo typerende houten huizen die maken dat de stad is uitgeroepen tot Werelderfgoed.

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page